Ügyvédjelölti képzés felfüggesztése

Ez a cikk több mint 11 hónapja készült. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A BÜK a központi kormányzati intézkedéseknek megfelelően – figyelemmel a járványügyi helyzetre – az oktatásokat személyes jelenlét mellett eddig úgy szervezte meg, hogy a résztvevők egymástól a biztonsági védőtávolságot megtartották, a Kamara épületébe történt belépéskor lázmérés történt, a kézfertőtlenítés, a szájat és orrot eltakaró maszk viselése pedig kötelező volt.

Bár a 479/2020. (XI. 03.) Korm. rendelet szerinti védelmi intézkedések között oktatásra vonatkozó korlátozás nem található, a BÜK elnöke – folyamatosan figyelemmel kísérve a járvánnyal kapcsolatos jelentéseket – azt a döntést hozta, hogy a személyes jelenlét mellett megszervezett kötelező ügyvédjelölti képzést 2020. november 9. napjától határozatlan időre felfüggeszti. Mert nincs fontosabb, mint az egészség védelme és ezzel összefüggésben a vírus további terjedésének lassítása.

Haladéktalanul kidolgozunk egy olyan képzési rendszert, amely a jövő év elejétől elektronikus úton, a képzésen való részvétel igazolásával biztosítja a jelöltek felkészítését, a kontakt formában megtartható képzések újbóli beindításáig.

Ez a döntés nem érinti az önkéntes részvétel mellett szervezett Ügyvédakadémia előadásait.