Helyettes ügyvédek bejelentése

Mint arról hírleveleinkben már több ízben tájékoztattuk a tagságot (706., 707., 727. és 728. számú hírlevelek), az Üttv. 17. § (1) bekezdésében foglaltaknak megfelelően minden egyéni ügyvéd, európai közösségi jogász és egyszemélyes ügyvédi irodában működő tag ügyvéd, az ügyvédi tevékenység gyakorlásában való akadályoztatása esetére köteles helyettes ügyvédet megbízni. Legutóbb a 727. és a 728. számú hírlevelekben kértük, hogy 2022. december 12. napjáig szíveskedjenek a MÜK honlapján az ügyvédkeresőben ellenőrizni, hogy a helyettes ügyvéd bejelentése megtörtént-e, és ha igen, az ott megjelent adatok helyesek-e.

Azon kollégáink, akik nyilvántartásunk szerint továbbra sem rendelkeznek bejelentett helyettessel, felhívó levelet kaptak a Kamarától, miszerint a levél kézhezvételétől számított 15 napon belül pótolják ezt a hiányosságot.

A helyettes ügyvéd bejelentését a Kamara elektronikus ügyintézési felületére belépve az “Új kérelem kitöltése” menüpontban a megfelelő működési forma és a “Megbízási szerződés ügyvédi tevékenység gyakorlásában történő helyettesítésre” ügytípus kiválasztásával lehet megtenni.

Kollégáink közreműködését ezúton is köszönjük!