dr. Molnár Marcell

dr_Molnár_MarcellÜgyvédi tevékenységem keretében jelentősebb gazdasági büntető ügyekben elsődlegesen védőként járok el, ezen kívül pénzügyi szolgáltatók, pénzintézetek jogi képviseletét is ellátom, az utóbbi megbízások gazdasági büntető ügyekben történő sértetti képviselet mellett számos gazdasági, pénzügyi jogi perrel kapcsolatos teljeskörű képviseletükre is kiterjednek.

A Budapesti Ügyvédi Kamara tagjaként több, mint 14 éve tevékenykedek ügyvédként, és több, mint 10 éve vagyok az Ügyvédi Kamara tisztségviselője, a Budapesti Ügyvédi Kamara Fegyelmi Bizottságának tagja vagyok, a Magyar Ügyvédi Kamara szakmai tevékenységében pedig a büntetőjog, gazdasági jog, pénzügyi jog területén veszek részt.

A Budapesti Ügyvédi Kamara Oktatási Bizottsága által felkért oktatóként (pl. Pp. képzés, más pályáról érkezők továbbképzése) is több éve részt veszek a Kamara és az Ügyvédakadémia tevékenységében, emellett az ELTE Állam- és Jogtudományi Kar PhD. képzésében is részt veszek.

Terveim szerint érdemes folytatni a csoportvezetőként korábban megkezdett szakmai munkát:

  • az alapvető ügyvédi szakmai szabályok (pl. ügyvédi megbízás, ügyvédi letétkezelés) és az ahhoz kapcsolódó (polgári és büntető) anyagi jogi joggyakorlat összefoglalójáról, összehasonlító elemzéséről – mindennek a nemrég hatályba lépett Ütv., valamint a nemrég megalkotott, illetve összeállítás alatt lévő kamarai szabályzatok kifejezett aktualitást adnak
  • gazdasági, gazdasági büntetőjogi konzultáció folytatása – fontos aktuális gyakorlati kérdésekről