dr. Szamosi Katalin

dr_Szamosi_Katalin1980-ban végeztem az ELTE Jogi Karán, summa cum laude végzettséggel, ezt követően ügyvédjelöltként az SBGK Ügyvédi Irodába, (korábbi nevén Budapesti Nemzetközi Ügyvédi Iroda) kerültem, majd ugyanitt lettem ügyvéd és jelenleg ennek az irodának vagyok a vezetője.

Az Ügyvédi Iroda fő profilja a szellemi alkotások joga és ezen belül is a védjegy, szabadalom, szerzői jogi jogérvényesítés körében alakult ki az átfogóbb praxisom. Ezen túlmenően én a gazdasági jog minden ágával, beleértve a cégjog, és nemzetközi franchise szerződések és egyéb kötelmi szerződésekkel is foglalkozom, továbbá a versenyjog az egyik kedvenc területem. A Magyar Versenyjogi Egyesületnek voltam elnöke hosszú évekig és jelenleg is a versenyjogi megfeleléssel kapcsolatos kérdésekkel sokat foglalkozom. Jelenleg a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen posztgraduális szakjogász képzésen szellemi alkotások jogát tanítom.

Az Ügyvédakadémia keretén belül szeretném, ha nagyobb hangsúlyt kapna a szellemi alkotások jogterülete, melyhez a magyar, illetőleg európai joggyakorlatot is szeretném az érdeklődőkkel megosztani.  Ezen túlmenően a szabadalmi eljárások, státusz, illetve bitorlási perek kérdései körében mutatnám be a gyakorlati kérdéseket, amivel segíteni tudnám az Ügyvédakadémia oktatási programját.