Adatvédelmi nyilatkozat

Jelen nyilatkozat az Ügyvédkereső alkalmazásban nyilvántartott egyes adatok kezelésére, illetve az azokkal kapcsolatos kamarai felelősségvállalásra vonatkozik.

Az e-mail címek adatbázisát csak jogszabályban kifejezetten erre feljogosított szervek számára nyitjuk meg. A kötelező eseteken kívül az e-mail cím adatbázist senkinek nem továbbítjuk, nem tesszük hozzáférhetővé, azzal kereskedelmet nem folytatunk. A kamarán belüli hozzáférést elnöki utasítás és informatikai védelem egyaránt korlátozza.

A nyilvánosan közölt e-mail címekhez azonban bárki hozzáférhet és informatikai akadályt nem lehet állítani, hogy azt más kigyűjthesse és abból – saját felelősségére – a kamarától független adatbázisokat hozzon létre. Az esetleges levélszemét innen származik.

Az e-mail címek közzététele az érintett ügyvéd kifejezett hozzájárulásán alapszik, mely bármikor visszavonható.

Az Ügyvédkereső találati listáján megjelenített szakterületi besorolás és a nyelvtudás az ügyvéd, illetve az európai közösségi jogász vagy külföldi jogi tanácsadó saját nyilatkozatán alapul és azért a Budapesti Ügyvédi Kamara nem tartozik felelősséggel.