Ügyvédek a közjóért – a Budapesti Ügyvédi Kamara IV. Pro Bono Napja

A Budapesti Ügyvédi Kamara idén negyedik alkalommal rendezi meg a Pro Bono Napot. A kezdeményezésben az önként jelentkező ügyvédek és kamarai jogtanácsosok 1-2 óra időtartamban ingyenes jogi tanácsadást végeznek a Kamaránál előzetesen regisztráló rászorulók részére. A könnyebb szervezhetőség érdekében a tanácsadáshoz a Kamara a székház minden termét rendelkezésre bocsátja, de lehetőség van arra is, hogy a programban résztvevő kollégák a saját irodájukban nyújtsák az ingyenes jogi tanácsadást akár személyes vagy online formában. Egy tanácsadásra fordított idő kb. 20-30 perc.

A Budapesti Ügyvédi Kamara IV. Pro Bono Napjának időpontja: 2023. október 25. (szerda).

Az esemény megszervezéséhez az alábbi területekre várjuk az elkötelezett kollégák jelentkezését: általános polgári jog, cégjog, családjog, büntetőjog, társasház- és ingatlanjog, munkajog, biztosítási jog, adójog, üdülési jog, szerzői jog, médiajog, közlekedési jog, gondnokság alá helyezéssel és gondnoksággal kapcsolatos ügyek, hagyatékkal és örökséggel kapcsolatos ügyek, civil szervezetekkel kapcsolatos ügyek, idegenrendészeti ügyek, betegjogok, oktatással kapcsolatos ügyek, birtokvédelem, adatvédelem.

Kérünk minden kedves Kollégát, hogy teherbírásához és elhivatottságához mérten vállaljon részt az eseményből, és jelentkezzen a tanácsadásra vállalt jogterület, valamint a helyszín (kamarai helyiség / saját iroda) és a forma (személyes / online) megadásával az ezen az oldalon elérhető jelentkezési lapon legkésőbb 2023. szeptember 21. 24:00 óráig! A rendezvénnyel kapcsolatos egyéb kérdéseket a probono@bpbar.hu címen várjuk.

Teremtsünk együtt egy jó hagyományt! Tegyünk együtt ismét a közjóért!