Kamaránk

A Budapesti Ügyvédi Kamara a magyar ügyvédség legrégebbi és - mind társadalmi jelentőségét, mind taglétszámát tekintve - legjelentősebb köztestülete. Az ügyvédi kamara az ügyvédi tevékenység gyakorlására jogosultak szakmai irányításával, érdekképviseletével, az ügyvédi tevékenységgel összefüggő jogügyletek biztonságával kapcsolatos, valamint az alapszabályában meghatározott közfeladatokat látja el.

Csaknem 150 éve a jog szolgálatában!

A Budapesti Ügyvédi Kamara több mint 145 éves múltra tekint vissza. Valamennyien büszkék vagyunk arra, hogy egy nagy múltú köztestület tagjaiként tevékenykedhetünk, amelyben egykor olyan kiválóságok működtek, mint Kossuth Lajos, Deák Ferenc és Eötvös Károly. Tagjaink megőrizték hagyományainkat, de célunk az is, hogy megfeleljünk a XXI. századi kihívásoknak. Sok kollégánk az ügyvédi szakvizsgán túl, akár több posztgraduális végzettséggel is rendelkezik, több nyelvet is jól beszél. Irodáinkban gyorsan teret nyert a modern technológia. Hivatásunk együtt változik a világgal, amely körülvesz bennünket.

Köszöntjük honlapunkon!

Célunk, hogy honlapunk látogatóit naprakész információkkal lássuk el Kamaránk tevékenységéről, az ügyvédi munkáról, a kapcsolódó jogszabályokról, segítsünk az ügyvédi tevékenységgel kapcsolatos információk közt eligazodni. Reméljük, hogy itt választ találnak a magyar joganyaggal, a közigazgatás és az igazságszolgáltatás működésével kapcsolatos kérdéseikre.

Ugyanakkor kiemelt célunk, hogy tagságunk számára naprakész információval, kézzelfogható segítséggel és valódi elektronikus ügyintézési lehetőséggel szolgáljunk nap mint nap honlapunkon keresztül.