Ügyvédiskola

Az Ügyvédiskola feladata, hogy az ifjú ügyvédnemzedék elsajátíthassa azokat a hivatásbeli, szakmai ismereteket, melyeket szakkönyvekből nem lehet megtanulni.

Ügyvédiskolánkban a már hosszabb ideje gyakorló kollégáktól lehet megtanulni ezeket a hasznos, gyakorlati tapasztalatokra épülő ismereteket és készségeket. Emellett bevallott célunk az is, hogy átadjuk azokat a hivatásbeli, viselkedési szabályokat és szokásokat, melyeket mi is elődeinktől tanultunk, s amelyek ügyvéddé teszik a jogászt.

Az ügyvédiskolai képzéssel kapcsolatos további felvilágosítást az oktatas@bpbar.hu e-mail címen kérhetnek – az e-mail tárgyában az #ugyvediskola megjelölés után a nevüket is szíveskedjenek feltüntetni -, illetve munkanapokon 10 és 15 óra között a +36 1 353 0155 / 131 melléken várják hívásaikat munkatársaink.

Az ügyvédjelölti képzés 2024. március 21. napján kezdődik. A Jelöltképzési Szabályzat 2. § (1) bekezdése értelmében az Oktatási Bizottság elnöke javaslatára a Kamara Elnöke eltérő képzési időszakot állapíthat meg.

Az ügyvédjelölti képzés ebben az oktatási időszakban is az online képzési felületen zajlik. A beiratkozás folyamatos, belépésre a képzési felületen a kamarai névjegyzékbe kerülés időpontjától egészen a vizsgaidőszak kezdetéig van lehetőség.

A vizsgaidőszak 2024. június 1. napjától 2024. június 30. napjáig tart. A képzéssel kapcsolatos részletes tájékoztatólevelet az érintett jelöltek ügyfélkapun keresztül kapják meg.

A JELÖLTKÉPZÉS SZABÁLYZATA ITT ÉRHETŐ EL!

Az ügyvédjelölti tevékenységet folytatók kötelező oktatásával kapcsolatos
gyakori kérdések és válaszok (GYIK) INNEN tölthetők le!