ERA Lisszabon: Ösztöndíjak kétnapos tanulmányútra Lisszabonba

A BÜK és a Trier-i székhelyű ERA (Academy of European Law) pályázatot hirdet 2 napos intenzív, angol nyelvű EU-jogi kurzusára “Procedural Rights in the EU” címen, mely 2024. július 8-9. között kerül megrendezésre Lisszabonban.

A programra kizárólag angolul jól beszélő és kirendeléseket vállaló budapesti ügyvédek jelentkezését várjuk a lent részletezett módon és határidőben.

A kurzuson 5 magyar ügyvéd vehet majd részt, a jelentkezőket a BÜK és az ERA közösen választja ki.

A résztvevők által fizetendő jelképes regisztrációs díj 110 EUR, mely tartalmazza az ellátást is. Ezen felül a budapesti székhelyű résztvevők a kurzuson való (igazolt) részvételt követően szállásra 109 EUR / éj (két éjszaka) és az utazásra 429 EUR összeget kapnak az ERA-tól utólag (összesen tehát 647 EUR összeget). Az utazást és a szállást a résztvevőknek maguknak kell lefoglalni, a költségeket meg kell előlegezniük, és az utólagos megtérítéssel nem fedezett esetleges többletköltséget is maguknak kell viselniük.

Az angol nyelvű e-mailes jelentkezéseket a foreign@bpbar.hu email címre várjuk 2024. április 26-ig egy rövid angol önéletrajzzal, “ERA Lisbon – Procedural Rights in the EU” tárgy megjelöléssel. A résztvevők az elsőként beérkező 15 – a kritériumoknak megfelelő – jelentkezést beküldők közül kerülnek kiválasztásra.

A programról és a programsorozatról további információt az alábbi dokumentumokban olvasható:
Training activities for defence lawyers in Europe
Procedural Rights in the EU